Keukentrends in 2018 op Eurocucina

De Biënnale, Salone del mobile. 

Stralend weer en een recordaantal bezoekers maakte deze editie tot een klepper van formaat.  Royal Crown was ter plaatse om voor jullie de nieuwste keukentrends voor 2018 te bekijken.
Vroeg uit de veren....
Het lijkt wel of de ochtendvluchten naar Milaan elk jaar vroeger verstrekken. Na een korte nacht stijgen we op rond 6u in Zaventem om het beurscomplex in Milaan rond 9u30 te betreden.  We zijn klaar voor drie dagen trends opsnuiven.

Luxe mag weer

Van oudsher pakken de Italiaanse fabrikanten stevig uit op de Eurocucina.
En dit jaar is het niet anders. Echte baanbrekende innovatie vinden we tijdens deze editie evenwel niet terug, maar wel het verder – en duurder - uitwerken van de trends van 2 jaar geleden.

In vogelvlucht : open regalen, aardse tinten, greeploos, fineer, marmer, keramiek en schuifdeursystemen.
Wat onmiddellijk opvalt is dat de keuken opnieuw geld mag kosten en dat eigen markten terug voorop staan. Vier jaar geleden zagen we nog een sterke focus op de groeimarkten  zoals Azië en Rusland. Dit resulteerde in barokkeukens met veel tierlantijnen die we deze editie nog zeer beperkt terugvinden. De Italiaanse designkeuken anno 2018 is duurzaam vervaardigd. De fronten zijn nagenoeg altijd in fineer of lak. Naar schatting 80% van alle tentoongestelde keukens hebben deuren in fineer. Dikfineer met diepe nerf doet het daarbij zeer goed. De houtvariëteiten zijn vooral donker of natuurlijk. De combinatie met lak vinden we met schering en inslag terug. De lades en binnenlades zijn eveneens in fineer en vaak inox uitgevoerd. 
De obligate Led-verlichting vinden we hier meer dan eens terug.
Goud-, brons-, messing- of koperlook is een tweede duidelijke trend op het gebied van fronten en geeft de keuken een authentieke uitstraling. 

Keramiek en Marmer


Wat betreft de trend in werkvlakken is het al keramiek en marmer wat de klok slaat. Kunststof en composiet vinden we nog maar sporadisch terug. Hoewel de witte marmerstructuren het in eigen land nog steeds erg goed doen, zien we in Milaan vooral de aardse tinten met lichte of lichtbruine vlam. We verwachten dat deze trend ook bij ons zal doorsijpelen in de komende jaren. De fronten uit keramiek is ook een blijver in Milaan en vinden we vooral bij de exclusieve merken terug. 

Het eiland houdt deze editie het midden tussen een decoratief en functioneel element van de keuken. 
We zien heel vaak ongewone opstellingen en combinaties met zitgedeeltes etc.
Het tijdperk van de klassieke inox spoelbak lijkt hiermee ook stilaan aan zijn laatste adem toe. De fabrikanten opteren voor keramische en kunststof-bakken die de look van het werkvlak overnemen. 
De kraan is een decoratief element en is zwart, goud, wit of koper getint. 

Deoratieve rekken

Decoratieve rekken in het hoog.
De trend van afgelopen editie, met name de open rekken al dan niet met glas zijn duidelijk een tendens geworden. Nieuw is dat de Italianen – evenals de Duitse fabrikanten- de rekken tot op plafondhoogte voorstellen. Dit is niet altijd praktisch, maar wel erg indrukwekkend. Het valt ook op dat er geëxperimenteerd wordt met verschillende soorten van glas. 
De frames zijn steevast uit metaal vervaardigd, waarbij er ofwel voor een gouden uitstraling of zwarte look gekozen wordt. Het geeft de hedendaagse keuken in ieder geval een erg luxueuze uitstraling. 


De keuken als meubelstuk

De meest in het oog springende tendens is het verbergen van het aanrecht en toestellen achter schuifdeuren of kanteldeursystemen.
De keuken anno 2018 moet niet altijd zichtbaar zijn, maar komt enkel tevoorschijn wanneer ze gebruikt wordt. Bij het openen van de deuren stonden we vaak versteld van de pracht die achter de deuren netjes verborgen zat. Als de keuken niet in gebruik is, zit ze afgeschermd en geïntegreerd in het interieur als een wandkast.

Made in Germany

Het moet gezegd worden: de kloof tussen Zuid-Europa en Duitsland wordt groter. De Duitse keuken is een stuk minder duur(zaam) afgewerkt. Het is voor de eerste keer dat het verschil in die mate opvalt. Bij de grote fabrieken doet de witte keuken het nog steeds erg goed en wordt er vooral gezocht naar een goed evenwicht tussen prijs en kwaliteit, waarbij details minder belangrijk zijn. Het lijkt onwezenlijk dat zelfs de luxe-merken het niet nodig achten een verstek te plaatsen.

Connectivity, connectivity, connectivity

In hal 9 treffen we traditiegetrouw de grote elektromerken aan. Tijd om even bij te praten
(en bij te tanken) en de innovaties op het gebied van technologie te bekijken. 

Connectivity, het op afstand communiceren met je toestellen via smartphone, is alom-
tegenwoordig. Siemens en Samsung spannen hier de kroon en wijden een belangrijk stuk van hun stand aan dit thema. De technologie zal zeker nog verfijnd worden in de komende jaren want het gebruiksgemak staat niet altijd centraal. In de wandelgangen van de beurs horen we dat Miele binnenkort een reeks toestellen op de markt zal brengen
die volledig stemgestuurd zullen zijn. Wat de naam van de Siri van Miele zal zijn, daar hebben we voorlopig het raden naar. 

De intelligente oven :

Sterrenkwaliteit zonder kok. Zowel Gründig als Miele stellen een nieuwe en revolutionaire- manier van koken voor.
De ovens en in het bijzonder de Miele “Dialog” oven, zullen de manier waarop we vandaag koken, ingrijpend veranderen. We hebben de eer gehad om het exclusieve Miele Dialog oven event te mogen bijwonen in Zona Tortona, één van dé creatieve hotspots in Milaan centrum.
Tijdens de voorstelling leren we dat de Dialog Oven het voedsel van binnenuit gaart en niet langer van buiten naar binnen, zoals bij traditionele verwarmingsmodi.

Het is een indrukwekkend toestel, dat is zeker. Alles – maar dan ook écht alles- gebeurt automatisch en sneller dan we gewoon zijn. Je kan letterlijk alle ingrediënten van een gerecht op een plateau leggen en de ‘Dialog’ oven doet voor u al de rest. 
10 minuten later eten we perfect gegaard vlees met sappige groentjes. Het is allemaal
erg spannend. Enige nadeel: de Dialog Oven heeft een prijskaartje van ruim 9.000 EUR
(Nog) niet voor iedereen dus. 

BSH defineert beleving :

Dat toestellen geen saaie materie moeten zijn wordt bewezen door BSH. De standen van Neff en Gaggenau zijn uiterst conceptueel en belevingsgericht. Neff komt met een heuse foodplaza, waar alles in het teken van authenticiteit, gezond koken en uiteraard gezelligheid staat. 
Gaggenau positioneert zich aan de top en plaatst de apparatuur in een stand die is opgevat als een loft, inclusief de garage mét Aston Martin. It’s all about attitude.
            

ATAG  Black Steel collectie :

Dit jaar presenteert ATAG de Black Steel collectie. De collectie bestaat uit stijlvolle apparaten, met een black steel look, vervaardigd uit kwalitatief roestvrij staal. De toestellen zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: klassiek roestvrij staal, zacht Graphite Black en stijlvol zwart staal, allemaal volgens de interpretatie van Scandinavië: ingetogen elegantie, hoogwaardig vakmanschap en natuurlijke materialen.


Dolce & Gabbana bij Smeg :


In het FTK (Technology for the Kitchen) paviljoen brengt Smeg een publiekstrekker van formaat. De iconische fab en de kleinhuishoudapparaten werden voor de gelegenheid
in een Dolce en Gabbana-jasje gestoken. Heel origineel en opvallend. Over smaken en kleuren valt natuurlijk niet te twisten.Sightseeing in centro storico

De laatste uren van ons bezoek aan de Design Week spenderen we naar goede gewoonte aan het bezoeken van de showrooms in het Brera-district. 
We doen hier een mooie ontdekking: modulnova toont hedendaagse opstellingen die wat ons 
betreft bij de wereldtop horen. Ook de toonzalen van Valcucine en Boffi zijn meer dan de moeite waard om een ommetje te maken. Als u een tripje plant naar de Saloni, neem dan zeker het centrum mee in uw bezoek, want het loont echt de moeite.  $type=two$show=/p/koken.html$count=2$meta=0$author=0

$type=two$show=/p/tips.html$count=2$meta=0$author=0

$type=two$show=/p/keuken.html$count=2$meta=0$author=0

$type=two$show=/p/elektro.html$count=2$meta=0$author=0

$type=two$show=/p/realisaties.html$count=2$meta=0$author=0

Keuken_$t=1$sn=1$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/p/keuken.html

Klein Huishouden_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/elektro.html

Beeld en Geluid_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/elektro.html

Wonen_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/elektro.html

Inbouwtoestellen_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/elektro.html

Algemene weetjes_$show=/p/tips.html$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$

Service_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/tips.html

Onderhoudtips_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/tips.html

$type=one$show=/p/nieuws.html$count=5$comment=0$author=0$p=1

$type=two$show=/p/keukenspecialisten.h$count=10$meta=0$author=0$p=1$show=/p/keukenspecialisten.html

Hapjes_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/koken.html

Voorgerechten_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/koken.html

Hoofdgerechten_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/koken.html

Nagerechten_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/koken.html

Eenpansgerechten_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/koken.html

Kooktips_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/koken.html

Landelijk_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/realisaties.html

Modern_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/realisaties.html

Greeploos_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/realisaties.html

Promoties_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/promoties_13.html

$type=two$show=/p/promoties.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Toestellen_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/toestellen_14.html

Werkvlakken_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/werkvlakken.html

Sanitair_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/sanitair.html

$type=two$show=/p/sanitair.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Spoelbak_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/spoelbak_27.html

$type=two$show=/p/spoelbak.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Types_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/type-spoelbak.html

Werking_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/werking_3.html

Keukenkraan_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/de-keukenkraan.html

$type=two$show=/p/de-keukenkraan.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Types_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/type-keukenkraan.html

Werking_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/werking_24.html

Vaatwassers_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2015/01/vaatwassers.html

$type=two$show=/p/vaatwassers.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Werking_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/werking-van-de-vaatwasser.html

Types_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/type-vaatwassers.html

Ovens_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2015/01/ovens.html

$type=two$show=/p/ovens.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Werking_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/werking-van-de-oven.html

Types_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/type-ovens.html

Kookplaten_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/kookplaten.html

$type=two$show=/p/kookplaten.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Werking_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/werking-van-kookplaten.html

Types_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/type-kookplaten.html

Koelkasten_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/koelkasten.html

$type=two$show=/p/koelkasten.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Werking_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/werking_23.html

Types_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/types.html

Fornuizen_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/fornuizen.html

$type=two$show=/p/fornuizen.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Werking_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/11/werking.html

Types_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/type-fornuizen.html

Espressomachines_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2015/01/espressomachines.html

$type=two$show=/p/espressomachines.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Werking_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/werking_26.html

Types_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/type-espressomachines.html

Dampkappen_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/dampkappen.html

$type=two$show=/p/damkappen.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Werking_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/werking.html

Types_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2016/11/types-dampkappen.html

Toestellen_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/keukengids.html

$type=two$show=/p/toestellen.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Keramiek_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/10/keramiek.html

Glas_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/glas.html

Beton_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/beton.html

RVS_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/rvs.html

Hout_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/hout.html

Corian_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/corian.html

Composiet_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/composiet.html

Graniet_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/graniet.html

Kunststof_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/kunststof.html

Werkvlak_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/keukengids.html

$type=two$show=/p/werkvlak.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Designelementen_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/designelementen.html

Opzetkast_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/opzetkast.html

Kolomkast_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/kolomkast.html

Hoekhangkast_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/hoekhangkast.html

Bovenkast_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/bovenkast.html

Hoekonderkast_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/hoekonderkast.html

Onderkast_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/onderkast.html

Front_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/08/front.html

Materialen_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/10/materialen.html

$type=two$show=/p/materialen.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Corpus_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/corpus.html

Keukenmeubel_$l=0$t=0$sn=0$rm=0$type=one$c=1$meta=0$p=0$show=/p/keukengids.html

Ontwerp_$l=0$t=0$sn=0$rm=0$type=one$c=1$meta=0$p=0$show=/p/keukengids.html

$type=two$show=/p/keukenmeubel.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

$type=two$show=/p/de-keukenencyclopedie.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

$type=two$show=/p/onderhoud-en-tips.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Sanitair_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/sanitair_11.html

Keukenkraan_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/keukenkraan.html

Spoelbak_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/spoelbak_11.html

Service en Herstellingen_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/service-en-herstellingen.html

Naam

Antwerpen,26,beeld en geluid,2,beton,1,beton-onderhoud,1,bovenkast,2,Brussel,1,composiet,1,corian,1,corpus,2,dampkap-onderhoud,8,dampkap-types,13,dampkap-werking,17,dampkappen,15,designelementen,1,elektro,4,espresso-geschiedenis,1,espresso-types,4,espressomachines,3,espressomachines-onderhoud,5,espressomachines-werking,1,fornuizen,3,fornuizen-onderhoud,1,fornuizen-type,2,fornuizen-werking,1,front,1,gerechten,4,glas,1,glas-onderhoud,1,graniet,1,graniet-onderhoud,1,greeploos,3,hapjes,9,Henegouwen,14,hoekhangkast,1,hoekonderkast,1,hoofdgerechten,12,hout,1,hout-onderhoud,1,inbouwtoestellen,5,industrieel,1,kastdeuren-kasten,2,keramiek,2,keramiek-onderhoud,1,keuken,38,keukenencyclopedie,8,Keukengids,19,keukenkast,1,keukenkraan,3,keukenkraan-onderhoud,1,keukenkraan-type,4,keukenkraan-werking,6,keukenmeubel,9,keukenmeubels,1,keukenplan,1,keukenspecialist,147,keukenvak,1,keukenvakman,111,klantenservice,4,klein huishouden,2,koelkast-types,9,koelkasten,3,koelkasten-onderhoud,2,koelkasten-werking,2,koken,3,kolomkast,1,kookplaten,6,kookplaten-onderhoud,1,kookplaten-types,4,kookplaten-werking,5,kooktips,1,kunststof,1,kunststof-onderhoud,1,landelijk,4,Limburg,21,loft,2,Luik,9,Luxemburg,3,materialen,4,modern,7,nagerechten,12,Namen,5,nieuws,42,nieuwsbrief,7,onderhoud-tips,5,onderkast,1,ontwerp,1,Oost-Vlaanderen,20,opzetkast,1,ovens,4,ovens-onderhoud,6,ovens-types,9,ovens-werking,6,promoties,5,realisaties,3,rvs,1,rvs-onderhoud,1,sanitair,2,sanitair-onderhoud,2,service-en-herstellingen,1,spec,1,spoelbak,3,spoelbak-onderhoud,1,spoelbak-types,3,spoelbak-werking,3,tips,2,toestellen,12,toestellen-onderhoud,10,vaatwassers,5,vaatwassers-onderhoud,2,vaatwassers-types,8,vaatwassers-werking,17,ventilatie,1,vlaams,2,Vlaams-Brabant,11,voorgerechten,16,Waals-Brabant,6,werkvlak,12,West-Vlaanderen,23,wonen,4,
ltr
item
De Grote Keukengids: Keukentrends in 2018 op Eurocucina
Keukentrends in 2018 op Eurocucina
https://3.bp.blogspot.com/-RlgUITAEz8E/WwbIIAu0DoI/AAAAAAAADHE/TgXbbJsXULE1Mi6iipuXbH1odiWp7NIyACLcBGAs/s1600/27728454068_9a2be90f8f_k.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-RlgUITAEz8E/WwbIIAu0DoI/AAAAAAAADHE/TgXbbJsXULE1Mi6iipuXbH1odiWp7NIyACLcBGAs/s72-c/27728454068_9a2be90f8f_k.jpg
De Grote Keukengids
https://www.degrotekeukengids.be/2018/05/keukentrends2018eurocucina.html
https://www.degrotekeukengids.be/
https://www.degrotekeukengids.be/
https://www.degrotekeukengids.be/2018/05/keukentrends2018eurocucina.html
true
4775922182147760688
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten ONTDEK ALLES Lees meer Antwoord Cancel reply Delete Door Home BLZ UPDATES Lees alles AANBEVOLEN RUBRIEK ARCHIEF ZOEKEN ALLE BERICHTEN Geen zoekresultaten Terug naar Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zoaps 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg BELANGRIJK Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy