ingrediënten
voor 4 personen
- 4 babykreeftjes
- 200 g voorgekookte spaghetti
- parmezaan
- 1 dl room
- 1 gesnipperd sjalotje
- 1 tak rozemarijn
- 100 g cherrytomaatjes
- 1dl witte wijn
- 100 g zachte boter
- 100 ml lobbig geklopte room
- dille
- bieslook
- kervel
- platte peterselie
- 2 liter court-bouillon
bereiding
- Leg de levende kreeftjes in de kokende court-bouillon gedurende 7 min (1 min per 100 g).
- Snijd de kreeften in 2 en besprenkel met wat room en beleg met parmezaan. Gratineer 2 min onder de grill. Stoof een half sjalotje met de tuinkruiden en de pasta in een pan. Blus met wat witte wijn.
- Stoof de overige sjalot aan met de rozemarijn en de gehalveerde cherrytomaatjes. Blus opnieuw met witte wijn en laat inkoken. Laat dit afkoelen en meng hieronder de zachte boter. Tot slot hieronder de lobbige room mengen en op smaak brengen.
Wist je dat?
Kreeft krijgt zijn rode kleur bij het koken. Door het opwarmen gaat de rode kleurstof asthaxanthine, die verpakt zit in eiwit vrijkomen. Een levende kreeft die nog op de zeebodem vertoeft heeft een blauwe tint.