ingrediënten
voor 4 personen
- 8 dikke frietaardappelen
- 600 g kraakverse filet pur
- fijngesnipperde ui
- kappertjes
- 1 eigeel
- maïsolie
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel azijn
- worcestersaus
- 4 eierdooiers
bereiding
- Maak een mayonaise van het eigeel, de mosterd, azijn en de olie.
- Snijd de aardappelen in staafjes van ca. 2x2x5 cm. Bak deze in 2 maal tot goudgele frietjes.
- Snijd het rundvlees in fijne blokjes.
- Dresseer het in een ring. Leg hierop de eidooier. Serveer de kappertjes, ui, mayonaise en de worcestersaus apart.
Wist je dat?
De Pont-Neuf is een brug over de Seine te Parijs. Ze werd gebouwd onder de regering van Henri IV en in zijn tijd was ze één van de grootste bruggen van Europa. De pommes pont-neuf zijn genoemd naar de peilers onder de brug die vierkant zijn, een nieuwigheid voor die tijd. Gefruite aardappelen met afmetingen van ongeveer 2 bij 6 centimeter worden op stapeltjes gerangschikt om zodanig deze brugpeilers te imiteren.