ingrediënten
voor 4 personen
- 5 dl melk
- 75 g suiker
- 4 eigeel
- 6 blaadjes gelatine
- 0,5 l room
- 200 ml aardbeiencoulis
Voorbereiding
Kook de melk. Meng de eigelen en de suiker. Gier hierop de kokende melk. Voeg hier de geweekte gelatine aan toe samen met die coulis. klop de room lobbig en meng dit onder het afgekoelde mengsel. Stort dit alles in een plaat en laat opstijven.
Wist je dat?
De aardbei is met zijn 33 kcal per 100 g een bijzonder caloriearme vrucht. je kan dus zorgeloos je buikje rond eten. De aardbei is een schijnvrucht. Dit wil zeggen dat ze bestaat uit een groot aantal kleine vruchtjes. De pitjes aan de buitenkant getuigen hiervan. Naast caloriearm is de aardbei ook uiterst gezond. Zo bevat ze, bijvoorbeeld, de stof katechine die een werking heeft die gelijkaardig is aan die van een antibioticum. Tot slot is de aardbei bijzonder rijk aan foliumzuur, niet alleen belangrijk voor zwangere vrouwen, maar ook voor de bloedvorming en de celgroei.