ingrediënten
voor 4 personen
- 4 plakjes Ibérico-ham
- 100 g gerookte eendenborstfilet
- 100 ml gevogelte bouillon
- 2 blaadjes gelatine
- 75 ml slagroom
- bieslook
bereiding
- Verwarm de bouillon. Voeg hier de fijngesneden eendenborst en de geweekte gelatine aan toe.
- Mix het geheel en laat het afkoelen.
- Slagroom lobbig kloppen en door de afgekoelde massa spatelen. Laten opstijven in de koelkast.
- Leg in het midden van het plakje ham een beetje eendenmousse. Vouw dit nu dicht en bind dicht met bieslook
Wist je dat?
Pasta Negra (“zwarte poot”) is in de volksmond de gebruikte term voor de Spaanse Iberico-ham die tot de beste rauwe hamsoorten wordt gerekend. De ham wordt voornamelijk in Zuidwest-Spanje geproduceerd. Alleen de hammen van de varkens die in hun laatste groeifase uitsluitend met eikels (bellotas) en grassen in en uit de vrije natuur zijn gevoed mogen Jamón Ibérico de Bellota (achterpoot) of Paleta Ibérica de Bellota (voorpoot) genoemd worden. Dit is vastgelegd in de Spaanse wetgeving.