ingrediënten
voor 4 personen
- 200 g kraakverse tonijn
- 1 rijpe avocado
- 1 takje koriander
- 30 ml zure room
- 50 g gesnipperde ui
- tabasco naar smaak
- 1 eetlepel maanzaak
bereiding
- Guacamole: prak de avocado fijn met een vork, voeg hier de fijngesneden koriander, de zure room en de ui aan toe en kruid af met wat tabasco.
- Snij de tonijn in dunne plakjes en leg deze in een rechthoek op een strook vershoudfolie, bestrijk de tonijn daarna met guacamole.
- Rol dit geheel strak op en laat een uurtje opstijven in de koelkast.
- Snij nu het rolletje in stukjes van ± 3 cm en dip iedere zijde in de maanzaadjes. Bij voorkeur fris serveren.
Wist je dat?
Verse tonijn heeft stevig, donker vlees dat zowel rauw als gekookt prima smaakt. Tonijn wordt gevangen in de Atlantische Oceaan, de Stille Oceaan en de Middellandse Zee. De grootste importeur van tonijn is het Japanse concern Mitsubishi, dat dus naast het produceren van wagens ook actief is in de visserij.