ingrediënten
voor 4 personen
- 500 g kalfs filet d'anvers
- 1 blikje ansjovis
- 1 blikje tonijn op sap
- 1 dl huisbereide mayonaise
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
- 50 g zongedroogde tomaten
- 50 g parmezaanschilfers
- 4 appelkappertjes
- peper en zout
- 10 cl azijn
- 30 g mosterd
- 6 g zout
- 2 g peper
- 2 eieren
- 1 eierdooier
- 7 dl maïsolie
bereiding
- Bak het kalfsvlees mooi aan, kruid met peper en zout en laat het in een voorverwarmde oven garen tot het een kerntemperatuur van 62 graden bereikt heeft.
- Mix de ansjovis en de tonijn met de zelfgemaakte mayonaise en strijk deze "tonijnmayonaise" uit op een bord. Leg nu dunne plakjes kalfsvlees op de mayonaise.
- Werk deze vitello af met de kappertjes, de zongedroogde tomaten, de pijnboompitjes, de verse parmezaanschilfers en ten slotte met de appelkappertjes.
- breek de 2 eieren in een beker of pot. Voeg de eierdooier, de mosterd, azijn en olie toe. Kruid met zout en peper. Gebruik bij voorkeur een mixer om de ingrediënten te mengen. Ga door tot de mayonaise dik genoeg is. Even proeven of hij pittig genoeg is en klaar is kees!