Roestvrij staal blijft een zeer populair materiaal in en rond de keuken. Sedert enkele jaren wordt ook het werkvlak steeds vaker in roestvrij staal uitgevoerd. Net als corian kan een RVS-blad naadloos verwerkt worden en kan een individuele creatie in het leven geroepen worden. Roestvast staal heeft als beste eigenschap dat het makkelijk te reinigen is en bestand tegen hoge temperaturen. Ook op het vlak van hygiëne is roestvast staal een ideaal product. Het hoeft niet vermeld te worden dat RVS watervast is en bestand tegen allerhande chemicaliën.
soorten RVS
Afhankelijk van de stijl van uw keuken kan men kiezen voor glad, geborsteld RVS; richtingloos geborsteld RVS. RVS met een wafelmotief of RVS met een fijne ets.RVS wetenschappelijk toegelicht
Scheikundig gezien is roestvast staal een legering van chroom, nikkel en staal. Chroom staat zo voor de bescherming tegen corrosie, nikkel biedt dan weer bescherming tegen het inwerken van allerlei chemische stoffen. Meestal bestaat de legering uit 10% nikkel en 18 % chroom.onderhoud
Roestvast staal is vrij gemakkelijk in onderhoud: meestal volstaat een vochtige doek (eventueel met een ontvettend product) om de vlekken te verwijderen. Er bestaat natuurlijk ook een arsenaal van speciale reinigingsproducten die de krassen verminderen, en kalkafzet of vingerafdrukken tegengaan. Hoe mooi het ook is, RVS is niet bestand tegen krassen. Men dient m.a.w. goed op te letten en steeds een snijplank te gebruiken. Krassen tasten echter enkel het uiterlijk van het vlak aan en niet zijn duurzaamheid.voordelen RVS
- zeer mooi- makkelijk te combineren met andere materialen en kleuren.- geeft aparte uitstraling aan uw keuken
- creatief materiaal door naadloze verwerking
- 100 % recycleerbaar
- hittebestendig, waterbestendig, vlekkenbestendig
- hygiënisch
nadelen RVS
- duur door stijging grondstofprijzen
- niet krasbestendig: snijplank noodzakelijk
- vingerafdrukken
- niet krasbestendig: snijplank noodzakelijk
- vingerafdrukken