Smart building ook in de keukenproductie.
Het milieu staat meer dan ooit bovenaan de politieke agenda. De opwarming van de aarde doet steeds meer mensen nadenken over hun ecologische voetafdruk. Algemeen heeft de industrie wel begrepen dat ze zonder grondstoffen dreigt stil te vallen. Dit maakt dat de productiecirkel steeds belangrijker wordt.
Voor de keukenbranche is dit besef al heel wat jaren geleden gekomen. De prijzen van de kwalitatieve en slijtvaste houtsoorten worden mee bepaald door het aanbod. Niet tijdig investeren in een nieuw aanbod en aanplanting van nieuwe bossen zou het aanbod doen verkleinen en de prijzen ook doen stijgen.
Een doorgedreven bosbouw en bosbescherming alleen is niet voldoende ook de uitstoot van CO2 moet naar beneden. Voldoende bossen tegenover minder C02 is wat in de praktijk dient te gebeuren.
Voor de keukenbranche is dit besef al heel wat jaren geleden gekomen. De prijzen van de kwalitatieve en slijtvaste houtsoorten worden mee bepaald door het aanbod. Niet tijdig investeren in een nieuw aanbod en aanplanting van nieuwe bossen zou het aanbod doen verkleinen en de prijzen ook doen stijgen.
Een doorgedreven bosbouw en bosbescherming alleen is niet voldoende ook de uitstoot van CO2 moet naar beneden. Voldoende bossen tegenover minder C02 is wat in de praktijk dient te gebeuren.
In het productieproces van keukens bij Royal Crown vakmannen wordt uitsluitend gewerkt met FSC-gelabelde houtsoorten. Daarnaast bekijken we onze productieproces in het kader van energie-efficiëntie. Hoe minder energie nodig hoe minder CO2 uitstoot.
U kan zelf ook inschrijven voor hun nieuwsbrief en zo op geregelde tijdstippen
mee nadenken over wat u nog beter kan doen : FSC-nieuwsbrief
We willen er actief mee bezig zijn en zijn ervan overtuigd dat ook wij mee kunnen helpen aan een betere en schonere wereld voor de komende generaties."Change begins now !"
Indien u in het kader van van dit artikel suggesties heeft mag u ons altijd contacteren via onze mail : Redactie DGKG