AEG komt dit voorjaar met een heel nieuwe range van inductiekookplaten aangezet. En wat voor eentje: de nieuwste inductiekookplaten zijn voorzien van een temperatuursonde en automatische bakwijzen waardoor je een perfect kookresultaat bereikt (geen doorgedreven kookkennis vereist!)
Degrotekeukengids neemt kort de belangrijkste nieuwe features onder loep.
De beste smaak en textuur bij het bakken is vanaf nu eenvoudiger én zonder giswerk over de temperatuur van de olie of boter in de pan. Selecteer op het TFT display gewoon een gerecht en het gewenste resultaat. Een speciale sensor onder het glas regelt het vermogen van de zone zodat een constante pantemperatuur wordt gehandhaafd.
De SenseBoil® inductiekookplaten beschikken over een speciale sensor onder het glas die detecteert wanneer het water in de pan het kookpunt bereikt. Vervolgens wordt de temperatuur automatisch verlaagd en de inhoud tegen het kookpunt aangehouden. Niets kookt meer over - dus geen verspilling van voedsel én energie.
Meer info vindt u op de website van AEG of bij onze keukenspecialisten!
Degrotekeukengids neemt kort de belangrijkste nieuwe features onder loep.
Temperatuursonde op een kookplaat? Kan dat?
De draadloze voedselsensor van de SensePro® inductiekookplaat meet de kerntemperatuur van een gerecht zodat het kookproces precies kan worden opgevolgd. Kook aardappelen, laat saus sudderen, bak een biefstuk - of het nu rare, medium of well-done is. Het is zelfs mogelijk om op deze kookplaat sous-vide te koken (!) Op een SensePro®. Kortom, u haalt uw eigen souschef in huis.Uw kookplaat kookt voor u
Een tweede nieuwigheid is de zogenaamde Sensefry®.De beste smaak en textuur bij het bakken is vanaf nu eenvoudiger én zonder giswerk over de temperatuur van de olie of boter in de pan. Selecteer op het TFT display gewoon een gerecht en het gewenste resultaat. Een speciale sensor onder het glas regelt het vermogen van de zone zodat een constante pantemperatuur wordt gehandhaafd.
Nooit meer overkoken
Tot slot kookt je water vanaf nu nooit meer over.De SenseBoil® inductiekookplaten beschikken over een speciale sensor onder het glas die detecteert wanneer het water in de pan het kookpunt bereikt. Vervolgens wordt de temperatuur automatisch verlaagd en de inhoud tegen het kookpunt aangehouden. Niets kookt meer over - dus geen verspilling van voedsel én energie.
Meer info vindt u op de website van AEG of bij onze keukenspecialisten!