Realisatie door keukenspecialist Nuyts & Co. (Paal-Beringen) |
Sandra Feyaerts en Mario Nijs zijn naast hun dagelijkse job zo'n vijftien uren per week passioneel bezig met Ballroom danswedstrijden. Top danstalent van eigen bodem dat wil doorbreken op het internationale podium. Dit vraagt organisatie thuis én in de keuken. De redactie van degrotekeukengids.be ging informeren hoe ze dat allemaal aanpakken.
Ze leerden elkaar kennen via de danslessen en merkten al snel dat dansen hun passie kon worden. Mario nam hierin de leiding en overtuigde Sandra om die extra inspanningen te doen en zo te klimmen naar de Belgische top. Resultaat: vijf keer Belgisch kampioen Ballroom klasse S1A en één keer voor Latijns-Amerikaans.
Dit niveau behalen doe je niet zomaar. Het gaat veel verder dan je passen tellen. Het vraagt uren training om te komen tot een dans die compleet één is met de muziek. Naast het volgens de maat dansen moet er ook een duidelijke opening, midden en slot in zitten.
Wist je dat deze dansers bij een wedstrijd niet weten welk muzieknummer zal gespeeld worden? Uren trainen in het elkaar perfect aanvoelen zodat de dansprestatie vloeiend en compleet klopt met wat hen op de wedstrijd zelf wordt voorgeschoteld.
En wat wordt er ter ondersteuning dan thuis "voorgeschoteld" ?
"In onze keuken moet er vaak op korte termijn een gezonde en voedzame maaltijd worden klaargemaakt. Hierbij helpt de stoomoven fantastisch". Zoals zovelen stond Sandra er in het begin wat sceptisch tegenover, maar intussen zou ze haar Neff-stoomoven niet meer willen missen.
"De smaak van de groenten komt veel beter tot zijn recht en toch zijn ze lekker snel klaar. Ideaal als je zoals ons heel wat uren moet kunnen steken in training voor het dansen.
Voorkeursgerechten zijn er niet echt. We hebben gelukkig een breed palet aan smaken en trachten voldoende te variëren. We dansen het te veel aan calorieën van ons af. Wat we samen met veel andere danskoppels doen, is na een vermoeiende wedstrijddag even los gaan in een Mc Donalds of Burger King. Noem het maar een compensatie voor het harde zwoegen van de danswedstrijd.
"De smaak van de groenten komt veel beter tot zijn recht en toch zijn ze lekker snel klaar. Ideaal als je zoals ons heel wat uren moet kunnen steken in training voor het dansen.
Voorkeursgerechten zijn er niet echt. We hebben gelukkig een breed palet aan smaken en trachten voldoende te variëren. We dansen het te veel aan calorieën van ons af. Wat we samen met veel andere danskoppels doen, is na een vermoeiende wedstrijddag even los gaan in een Mc Donalds of Burger King. Noem het maar een compensatie voor het harde zwoegen van de danswedstrijd.