Algemene tips en weetjes

 “Te weinig plaats op uw aanrecht? Neem een kleerhanger met schuifbare knijpers, plaats jouw recept tussen de knijpers en hang het boven het aanrecht aan de handvaten van de keukenkast.” 
Allegaert Helena (Harelbeke)

 “voorkomen is beter dan te laten aanbranden!” 
Dries De Schepper (Lokeren)

 “als je munt of citroenmelisse hebt gekocht in de winkel om te gebruiken bij je gerechten, kun je deze makkelijk planten in de tuin. PLant ze wel in een iets grotere pot die je in de grond steekt, en waarvan de boord iets boven de aarde uitsteekt. Zo kunnen deze kruiden geen uitlopers vormen, en zullen ze je andere kruiden niet overwoekeren.” 
emmy de ceuninck (dentergem)

 “Proef altijd in de keuken zoals een echte chef van je gerecht met je pink!” 
Dries Degrande (Puurs)

 “Stuur je man op avondschool koken! :-)” 
Tara De Groof (Geel)

 “Koken is een geweldige hobby. Ik ben 20 jaar en ik kook thuis heel vaak voor het gezin ik vind het reuze. Ik maak mijn familie graag blij met een speciaal gerechtje dat ik klaarmaak. Mijn tip is om veel tijd te nemen tijdens het komen als je dat hebt en om het gezellig te maken gebruik kaarsen om met elkaar verbonden te zijn. Samen aan tafel gezellig dat is wat een familie dichter bij elkaar brengt.” 
Joyce Peeters (Brecht)

 “Koop al je aankopen zoveel mogelijk in bokalen, glazen flessen. Veel beter voor het milieu en dikwijls veeeel goedkoper!” 
boeykens eva (HEMIKSEM)

 “Als uw handen stinken na het snijden van ajuin of knoflook, moet je ze gewoon over een roestvrij-stalen lepel wrijven. Het staal absorbeert de geur. (Een ander object dan lepel kan ook, maar lepels hebben de grootste oppervlakte)” 
Dieter De Mol (Schoten)

 “zorg altijd voor genoeg verlichting in de keuken” 
Nadine Billens (Buizingen)

 “Geur in koelkast:
Een half kopje azijn in de koelkast absobeert ongewenste geurtjes” 
de munck jan (sint gillis waas)

 “Last van vieze geurtjes in de koelkast?
Plaats een klein bakje met gemalen koffie zo in de koelkast en je zal merken dat de onfijne geur vrij snel verdwijnt.” 
Fay Daman (Hoboken)

 “Houdt steeds de werkbladen zoveel mogelijk vrij zodat u steeds voldoende plaats hebt bij de berereiding van Uw maaltijden.” 
Elen Henri (Opglabbeek)

 “Korsten van boterhammen snijden , piza snijden , vlees in stukken snijden voor de wok , … gaat allemaal het beste met een gewoon goede schaar. Onmisbaar in de keuken.” 
De Busser Annick (Lichtaart)

 “Kook met liefde en passie dan lukken de meeste gerechten wel; Doe het met tegenzin komt er vaak een slecht bordje op de tafel.” 
Boogaerts Luc (Wilsele)

 “Werk met een beurtrol met je partner als je geen afwasmachine hebt. Ieder moet om de beurt afwassen. Doe je dat niet, wordt je afwas dus groter. Gegarandeerd geen vuile afwas die nog staat te wachten als je thuiskomt!” 
Isabelle Laenen (Antwerpen)

 “Alles netjes houden in de keuken is als honing op uw tong, en de mesjes laten blinken in het blok dat doet de grote binken van jaloersheid hinken. Spreekwoord van Oma” 
Coene Frederiek (Lokeren)

 “neem u tijd om te geniet en van het koken en het proeven tussendoor.” 
Laura Dolmans (Buggenhout)

 “Als je met flessen olie werkt , blijven er dikwijls druppels onderaan de fles hangen waardoor je kast snel vuil wordt. Je kan deze flessen in een doos plaatsen zodat je snel de doos kan afwassen en niet telkens al je flessen uit de kast hoeft te halen om deze uit te wassen.” 
Gaby Saerens (Zaventem)

 “Maak op voorhand een kopie van uw recepten zo vermijdt je dat deze een kunstwerk van vlekken gaan worden!” 
Yannic Vanherck (Houthalen – Helchteren)

 “Stel je menu voor een hele week op, maak in functie daarvan een boodschappenlijst en doe zo je boodschappen.
Op deze manier eet je gezonder en gevarieerder en heb je alles in huis.” 
De Coene Inge (Grimbergen)

 “1 x per week al uw boodschappen doen zodat je altijd iets kunt maken zonder heeel de dag rond te rijden en dat is nog goed voor het millieu,en wij eten heel gezond” 
vylders (wuustwezel)

 “Bij tijdgebrek in de vroege ochtendspits; dek ’s avonds al de ontbijttafel !” 
Ria Van Gerven (Hamont)

 “Kookrecepten zijn er om te volgen, maar om echt voldoening te krijgen van een zelfgemaakt recept moet u naast de vastgelegde en afgemeten paden wandelen.” 
Jordy Van Der Heyden (Meerdonk)

 “u bespaart heel wat langdurig opkuiswerk achteraf, als u telkens er wat gemorst werd, u het onmiddellijk verwijdert. zo eenvoudig is dat !” 
robert bisschop (ranst)

 “Mijn tip gaat vooral over veilig koken wanneer er kinderen in buurt zijn leg alle het gevaarlijk keukenmateriaal op een plaats waar ze zeker niet bij kunnen en wanneer er iets op de kookplaat staat blijf erbij!” 
Billens Miranda (Herne)

 “Ga naar een paar toonzalen en laat je niet overhalen om meteen te tekenen. Ook al slingeren ze de gratis toestellen naar je hoofd, er kan altijd een addertje onder het gras zitten.
Wij zijn bij 3 toonzalen gaan kijken, en hebben bij de laatste getekend omwille van het vriendelijke en familiale onthaal en de meer dan schappelijke prijs. Het feit dat er geen druk op ons werd uitgeoefend, in tegenstelling tot de 2 anderen, heeft ook in hun voordeel gespeeld.” 
De Coene Inge (Grimbergen)

 “Koop een goede, degelijke keuken met kwaliteitstoestellen. Dit is de sleutel tot het koken van lekkere gerechten! :-)” 
kelly braem (wervik)

 “kook met gevoel” 
stickens (herentals)

 “Tijdens de zomer heeft iedereen wel last van ongedierte op z’n terras. Hang een doorschijnend zakje (dievrieszakje) gevuld met water in de buurt van waar u wenst te zitten. Doordat de zon om het zakje schijnt en dat dit ook lichtjes beweegt, zorgt het voor weerspiegeling en weerkaatsing van het licht. Zo schrikt het het ongedierte af en zit uzelf wat veiliger en gezelliger.” 
Tom Jansens (Kessel)

 “Venusschelpen reinigen zichzelf!
Wanneer je de schelpen hebt gekocht leg je ze minstens een uur in een bakje water zo zout als de zee. De schelpen reinigen dan zichzelf (te zien door de belletjes die ze produceren …)” 
B. Van Meensel (Heverlee)

 “zorg voor voldoende daglicht in je keuken.
als je een beetje graag kookt, dan spendeer je toch behoorlijk wat tijd in de keuken.
Niets zo aangenaam dan daglicht.
In de zomer heb je meestal voldoende zon, maar hou ook rekening met de donkere winterdagen.” 
van malderen N (Vlimmeren)

 “Heb je geen grote keuken,kijk of je er een half open keuken kunt van maken,en je bent de koning te rijk” 
greta (Izegem)

 “Koop uw keuken bij een speciaalzaak die echt maatwerk aflevert. Onze leverancier had beloofd rekening te houden met mijn lengte van 1.94 m maar plaatste toch zijn “standaardkeuken” voor de “standaardmens”. Afwassen is nu een lastige klus.” 
Meeusen (Booischot)

 “Als je alleen bent (of met 2) en je geen afwasmachine hebt, maak je soms niet genoeg vuil op een dag om elke dag af te wassen. Om te vermijden dat je afwas zomaar in je afwasbak staat(lees: voor iedereen in het zicht), kan je een grote plastieken waskom onder in je kast van de gootsteen plaatsen. Zo kan je de vullen afwas daar ‘stockeren’ tot je genoeg hebt om een volledige bak te laten vullen met water. Goed voor je humeur (want je moet niet steeds tegen je afwas aankijken) en voor het milieu!” 
Pluymers Bieke (Sint-Truiden)

 “Hoe kook je best water?
Breng water aan de kook. Voeg het water dat gekookt moet worden toe.
Vormt het een mooie massa en bubbelt het bijna tot over de rand, dan kookt je water.
Smakelijk! Water koken, het is mijn specialiteit!” 
Tommy Plaquet (Stekene)

 “Een goed mes laat je nooit alleen, zeker niet met kinderen in de buurt.” 
bart bossu (ardooie)

 “Als ik frietjes maak, zet ik de frietketel buiten, dan heb ik ook geen frietlucht in huis, moet ik de dampkap niet opzetten en is dit ook een pak veiliger.” 
Louisa Schuddinck (Temse)

 “Werk in een goed verlichte ruimte en zorg dat je niet in je eigen licht gaat staan” 
bart van de velde (brussel)

 “Simpele tip : Werk enkel met degelijke produkten en degelijk materiaal!!!!” 
Peter Potters (Sint-Truiden)

 “Is je verse tomaten saus of verse tomaten soep te zuur? Voeg dan bruine suiker toe naargelang de gewenste smaak.” 
Lavina Lespagnard (Hemiksem)

 “Heb je een verkoudheid (loopneus,…). Neem dan een bol ajuin,snijdt deze in stukken. Vervolgens leg je hem in kommetje naast je bed. En de volgende dag ben je van die loopneus en kleine oogjes vanaf!
(fytotherapie: gezonde persoon + ajuin geeft tranende ogen en loopneus –> bij verkoudheid + ajuin verdwijnt je loopneus en tranende ogen)” 
Lavina Lespagnard (Hemiksem)

 “Ik kook bijna altijd samen met de kinderen – zo leren ze het, én ze vinden het ook veel lekkerder. Zelfs de jongste van 5 kan al heel wat !” 
de vuyst (zedelgem)

 “Wanneer je bezoek krijgt zorg dan dat je het eten van te voren klaar hebt gemaakt. Dan kan je ook van je visite genieten en niet de hele dag in de keuken staan.” 
heidi van twembeke (lebbeke)

 “laat je man ook meehelpen in het huishouden van in het begin al. verdeel de taken zodat het eerlijk uitkomt.” 
heidi van twembeke (lebbeke)

 “wees geduldig” 
Marc Allary (gentbrugge)

 “Te heet gegeten? Eet een klein stukje boord. Drink geen water dat verspreid de “brand”alleen.” 
Mohsen Zagheden (Ieper)

 “Als babys of kleine kindjes op bezoek zijn is een (smos)ongelukje vlug gebeurd.
Heb je geen andere kledij bij de hand, gebruik dan een slazwierder, om na een handwas het kledingstukje te drogen.” 
Maryse Adriaenssens (Stabroek)

 “Gebruik altijd het gepaste mes bij elke preparatie van je maaltijd, gemakkelijk en veiliger.” 
camille Van Delsen (Aalst)

 “als men kookt moet men over goed degelijk materiaal beschikken! o.a. BERGHOFF MESSEN !!!”
Eddy Masschelein ( ledegem)

 “Wij hebben in onze particuliere keuken een branddeken ophangen,je weet maar nooit!!” 
Peeters (Boutersem)

 “Bespeur je etensgeuren in de keuken, ondanks het feit dat je de dampkap hebt aangezet? Plaats dan een pot met water en azijn op het fornuis. Breng het water aan de kook en laat het een tijdje koken. De etensluchtjes zullen snel verdwijnen.” 
Christine Rutten (Zulte)

 “Jong geleerd is oud gedaan, en als je van thuis uit in de keuken een berghoff messenblok had staan, weet je er mee om te gaan. En wil je later ook ene hebben staan (en gebruiken ;-)” 
Pedro Dury (Ardooie)

 “Een goede raad! Kook niet Te lekker! Ik ben sinds een tijdje heel gepassioneerd aan t koken, allerlei recepten aan t uit proberen (die eigenlijk altijd goed lukken, en dus ook heerlijk en lekker zijn). Mijn vriend begint t normaal te vinden dat ik iedere dag 2 uur in de keuken sta en begint te mopperen wanneer ‘gewoontjes’ is. Ook gaan we veel minder op restaurant omdat hij t thuis veel lekkerder vindt.Aan de andere kant, hij zal niet snel geïnteresseerd geraken in een andere vrouw, als ze niet (lekker) kan koken. Want uiteindelijk gaat de liefde van de man toch nog altijd door de maag. En komt hij maar al te graag eten als ge hem een schoon bord voorschotelt! D” 
Kenis (Linter)

 “gebruik flexible vormen om te bakken, de baktijd is minder lang en deze mogen in het afwasmachine” 
Marijke Struyven (Tienen)

 “Leer uw man goesting krijgen in het koken, dan zijn de taken meer verdeeld en tijdbesparend voor de vrouw…..” 
Nathalie Blomme (Zedelgem)

 “vlekken van stickers op de ijskast verwijder je met eau de cologne” 
Cindy Van Ingelgem (Deurne)

 “Houdt uw keuken en keukengerief proper.” 
Petra Lambert (Gavere)

 “Doe enkele druppeltjes eucalyptus in je verwarmingsbakjes gans je huis ruikt lekker en het is gezond voor de ademhaling bij verkoudheden.Zeker doen doe het al jaren in de winter je kan de eucalyptus druppeltjes kopen bij de apotheker.” 
Marleen De Weghe (Mere)

 “Doe op zaterdag je boodschappen voor sluitingstijd, dan zijn veel produkten goedkoper zoals vlees, groente, broodbeleg en zuivelproducten.” 
Carina De Wachter (Willebroek)

 “Kook met 2 ipv alleen: het is sneller en leuker.” 
Jan Vanhoof (Mol)

 “Niet origineel maar wel gewoon en door velen gewaardeerd : als je niet weet wat eten :
neem een colruyt-kookboek, zoek een recept waar je in gelooft en volg de raadgevingen; doe dit telkens als je in de rats zit wat je moet klaarmaken; MAAr maak dat je een Bosch Blender in de buurt hebt om je bij te staan daar waar nodg !! Dit is geen specifieke tip maar eerder een algemene tip maar zeeeeeer bruikbaar zowel qua Colruykookboek als qua BoschBlender !” 
Rita Duyck (Eksaarde)

 “TRUCKJES
– UI kan erg op de maag blijven liggen. Om dit te voorkomen gaat u als volgt te werk:
U snippert de ui,stopt hem in een keukenhanddoek,maak hiervan een beursje en houdt dit 30 seconden onder koud stromend water.
Wring even uit voor gebruik.” 
Kris De Roeck (Burcht)

 “Als je verse soep, spaghettisaus, stoofvlees, vol-au-vent, …maakt, maak dan ineens een dubbele hoeveelheid en vries een gezinsportie in voor op hectische dagen” 
Ann Philibert (Mortsel)

 “Ik doe altijd warm water bij mijn aardappelen i.p.v. koud als ik ze kook.” 
Carina De Wachter (Willebroek)

 “Wees lief voor uw moeder en alles gaat vanzelf.” 
Tim Tavernier (Koekelare)

 “voor je in het eten gaat snijden, eerst zien dat je het mes goed vasthoud; zo voorkom je snijwonden aan je handen.” 
Loos (Overpelt)

 “Mijn zoontje is een hééééle moeilijke eter (de zus eet dan weer alles). Het vraagt een hele inspanning om hem telkens een kleine hoeveelheid groenten te laten eten. Laat staan iets gemixt, gemengd of met saus. Enkel bij smoothies staat hij als eerste klaar om te proeven. We starten met het vorige recept maar wijzigen één fruit of groentesoort. Nadat hij (als eerste) zijn glas heeft gedronken, vertellen wat er allemaal in zat.” 
Hilde Van Dijck (Beerse)

 “Kook enkel wat je zal opeten, anders gaat er teveel verloren… en dat is zonde voor de lekkere ingrediënten” 
Kelly Braem (Wervik)

 “met de feestdagen versier ik voor de kinderen hun fruitsap-aperitiefglaasje met een suikerrandje= rand bevochtigen met halve citroen of appelsien en in suiker steken. nog een schijfje fruit op de rand en het feest kan beginnen!” 
Wim Wildiers (Antwerpen)

 “Leg een “Kruidentuintje” aan
desnoods in potjes bij het raam.
Gebruik weinig vet en liefst geen zout…
als je van je gezondheid houdt.
Hou de fles met room, in toom.
Een kaars, een servet en een bloem,
kunnen op tafel wonderen doen.
Waag het, af en toe te experimenteren…
maar…. eerst toch eens voor jezelf proberen.!
Serveer ook eens een streekwijn
hij zal lekker en niet duur zijn.” 
Wellens (Duffel)

 “koop een gasvuur waar de knoppen niet van voor staan” 
Julienne Van Criekinge (Lint)

 “Leer de kinderen van klein al mee werken in de keuken dit is een stap naar later en ze worden er handig van” 
Henri Hegge (Diepenbeek)

 “Spaar tijd noch moeite om een slow-food-gerecht te bereiden. Geniet van het koken. Probeer zo veel mogelijk eigen groenten te telen en te verwerken in je gerechten.” 
Maarten Denys (Bottelare)

 “Surf naar de grote keukengids voor al uw advies voor uw keuken.” 
Jan Kriekemans (Genk)

 “VEILIGE KEUKEN !!!
Breng kinderveilige sloten aan op kastjes en laden waar chemicaliën, messen en andere gevaarlijke keukenspullen zijn. Een brandblusser en branddeken zijn geen overbodige luxe in de keuken.” 
Kristel Braeken (Paal-Beringen)

 “Om te voorkomen dat je handen stinken naar je ajuin, kan je je handen (of enkel de vingers) inwrijven met olijfolie. Zo voorkom je dat de geur van de ui in je handen doordringt.” 
Wendy Van Der Schueren (Massemen)

 “Als je verse kruiden gebruikt in de keuken, maak ze dan zeker nooit nat. Anders gaan de aromastoffen makkelijker verloren!” 
Wendy Van Der Schueren (Massemen)

 “Als je een gerecht moet kruiden, begin dan eerst met een klein beetje kruiden. Proef, en als het nog niet genoeg gekruid is kan je nog steeds bijkruiden.” 
Wendy Van Der Schueren (Massemen)

 “De allergrootste tip in de keuken is: PROEF van je eten alvorens het opdienen!” 
Wendy Van Der Schueren (Massemen)

 “GIET EEN LEPEL AZIJN IN DE PAN WAAR GE DE VIS GEBRADEN HEBT EN DE GEUR VERDWIJNT UIT DE KEUKEN.” 
Blanca Deschamps (Aalbeke)

 “Hou je maaltijden afwisselend, dan is iedereen tevreden.” 
Carine Steurbaut (Tiegem)

 “Eet enkel seizoensgebonden groeten en fruit, op die manier steun ik je lokale producten en dient er minder ingevoerd te worden!” 
Ine Depover (Zillebeke)

 “Altijd een propere keuken? Zorg dat je ergens anders uitgenodigd wordt om te komen eten…”
Ann Philibert (Mortsel)

 “Mijn tip is 2 voudig en simpel: 1) Gebruik steed degelijk keukenmateriaal, alles gaat eens zo vlot 2) Zorg voor orde tijdens de bereiding. Waar mogelijk ruim vervolgens op en behoud zo een overzicht.” 
Peter Potters (Sint-Truiden)

 “Wat moet je doen als er een muffe geur hangt in je keuken vanwege teveel gasten met sigaretten, teveel frietjes gebakken of slechte verluchting ?
Eenvoudig, hang ’s avonds enkele natte handdoeken of dweilen in de keuken, en die zullen de vieze geurtjes opslorpen” 
Claudia Pfeiffer (Grimbergen)

 “gebruik een brita filter als ge kraantjes water gebruikt om te drinken, deze filtert de kalk en andere onzuiverheden uit het water en zo is het nog gezonder” 
Guy Beeckelaers (Zepperen)

 “Als je gezond en goedkoop wilt koken, leg dan een moestuin aan. Heel lekker en supergezond!” 
Bert Loozen (Hofstade)

 “de broodkruimels houden we voor de vogeltjes. zeker nu het kouder zal worden,ook de randjes van daas,zonder het plastiekvelletje natuurlijk,dit doen we er af!” 
Dorine Snoeck (Pittem)

 “Je krijgt op een gezonde, natuurlijke en makkelijke manier een lekker geurtje in uw keuken en huiskamer als u het volgende doet:
Pak een sinaasappel en wat kruidnagels.
Stop de kruidnagels in de schil van de sinaasappel.
Er komt een hele lekkere geur vanaf en je keuken ruikt echt zalig!” 
Heidi Van Twembeke (Lebbeke)

 “prachtige marsepein “figuurtjes” kan je zelf maken met de mallen van de kinderplasticine van Play-doh! beetje versieren met chocolade of een lintje en ze kunnen naast die dure staan in de winkel!” 
Wim Wildiers (Antwerpen)

 “om geen lastige kinderen in de keuken te hebben, laat ze meehelpen, de geschilde aardappels in het water gooien vinden ze geweldig” 
Marijke Struyven (Tienen)

 “Zoals er een spraakprogramma voor de computer bestaat, zou er ook een spraakprogramma voor de keuken moeten beschikbaar zijn : “kook”, “was af”, “ruim op” … en daar verschijnen de kaboutertjes!” 
Christine (Herent)

 “Lekker koken begint bij een hygienische keuken en aanrecht. Onderhoud je keuken dagelijks. Zo krijgen bacteriën geen kans.” 
Marleen De Weghe (Mere)

 “Het warme water dat in het bakje van de droogkast opgevangen wordt, kan nadien gebruikt worden om de grond van de keuken te dweilen of om een aangekoekte pot of schotel te laten weken.” 
An Bauwens (Lembeek)

 “Bestel eens een groentepakket (bv bij de bioboer). Je krijgt steeds een pakket verse sezoensgroenten. En doordat je nooit op voorhand weet wat je die week krijgt, ga je steeds weer op zoek naar originele recepten die je nooit had gemaakt als je zelf je groenten had gekozen.” 
Fien Hertoghe (Grimbergen)

 “heb je een hekel aan gras maaien? Wij hebben een deel van onze grastuin afgemaakt met kippendraad en daarin konijnen geplaatst. Zij eten het gras kort. Twee vliegen in 1 klap. Korte gazon en lekker gezond konijn in de pot !” 
Dirk Jacobs ( Balen)

 “De appelsnijder vindt ik een superhandig hulpstuk voor in de keuken.De kindjes kunnen nu zelf het klokhuis verwijderen en de appel is in leuke partjes gesneden.” 
Lindsay Fiers (Gent)

 “Als je een tuin hebt, schaf dan enkele kippen aan. Ze ruimen een berg restjes en groen afval op. En je hebt elke dag verse eitjes.” 
Steven Smets (Lanaken)

 “Groenten uit de tuin van mijn ouders, altijd héérlijk en supervers” 
Carine Geeroms (Voorde)

 “Strijk je jeansbroeken en T shirts als ze nog een beetje nat zijn en hang ze daarna terug op aan de waslijn.Je hebt er dan veel minder werk aan en het resultaat mag er zijn!” 
Diane Emmerechts (Mechelen)

 “ik ben 24 jaar en mijn TIP is heel simpel , ik leer van de andere
Op deze site lees ik de tips ,ik test ze uit en geniet er van .
En misschien word ik wel de zuinigste,slimste of de meest Innovatieve kokkin voor mijn toekomstig gezinnetje en in deze crisis tijd zijn deze tips meer dan welkom.
” 
Evy Van Gestel (Morkhoven)

 “Wij drinken iedere dag thee, en die theezakjes houden we dan,om weg te geven aan mensen die wenskaarten maken met die theezakjes, zo word alles gerecicleerd bij ons!” 
Dorine Snoeck (Pittem)

 “Heb je een tuin(tje), voorzie dan een hoekje met verse tuinkruiden. Wij hebben bijvoorbeeld altijd peterselie in de tuin staan. Zo kan je afknippen wat je nodig hebt en is dit steeds supervers. Als je in de winkel kruiden koopt, is dat altijd te veel, en moet je de rest uiteindelijk wegsmijten.” 
Els De Backer (Stabroek)

 “Probeer zo proper mogelijk te koken, zonder
te morsen en zo.” 
Petra Lambert (Gavere)

 “Als je merkt dat iets uit je voorraad (bijna) op is, schrijf dit dan meteen op je boodschappenlijstje. Zo weet je naar de toekomst toe dat je deze dingen moet meebrengen, en zo voorkom je dat je het vergeet.” 
Wendy Van Der Schueren (Massemen)

 “Overweeg heel goed op voorhand welke ingrediënten je nodig hebt en vooral : wat je nog met de overschot kan doen… Vaak blijf je na het koken met een heleboel halflege potjes en bakjes zitten, dus kan je best ook al eens op voorhand bekijken of je die misschien nog voor iets anders zullt kunnen gebruiken, anders is het weggesmeten geld!” 
Segaert (Avelgem)

 “Zorg dat alles wat je heel vaak nodig hebt samen gegroepeerd staat of ligt op een vaste, goed bereikbare plek. Niets is zo ergerlijk als 3 lades moeten opentrekken en 2 kasten terwijl je bezig bent een kookboek open te houden en de oven al piept dat hij voorverwarmd is… Stress gegarandeerd! Bijmij thuis staan de meest gebruikte kruiden, samen met de olie en de azijn gewoon op het aanrecht en liggen alle keukenhulpjes in dezelfde lade, superhandig, ik moet bijna niet heen en weer lopen!” 
Vercoutere (Avelgem)

 “BINDTOUW MOET KOOKECHT EN KLEURECHT ZIJN ZONDER KUNSTOFVEZELS.
ANDERS LOSSEN DEZE OP EN KUNNEN ZE DE GEZONDHEID SCHADEN.” 
Roger Beun (Wervik)

 “Als men gaat bakken of koken waar nare geurtjes bij vrijkomen,is het handig om in een steelpannetje een laagje azijn te doen.Dit op een laag vuurtje te zetten zodat de azijn langzaam verdamt. Dit neemt de geuren weg.” 
Martine Van Geysel (Zemst)

 “Wil je een net Milieu ??
Gooi dan niks weg , overal vind je dieren waar je van alles kunt brengen !
Heb hier in de buurt is een kinderboederij en een jeugdherberg waar dieren zitten en zelf heb ik nog kippen en honden .
En die beestjes zien me allemaal graag komen met wat ander mensen dikwijls in de vuilbak gooien .
Dus zoek gewoon even uit waar dieren in je buurt zitten en breng het naar de dieren !!
Zij zijn blij en jij heb minder afval en bent eens even weg !!” 
Veronique Claesen (Zonhoven)

 “Om energie te besparen bij het koken, ga je gewoon bij je ouders eten!” 
Jolien Meysmans (Beerzel)

 “Begint eer ge bezint” 
Kathleen Peeters (Gent)

 “Doe een schort aan als je kookt, zodat geen vet op je kleren kan spatten, als de gasten komen doe je de schort uit en heb je ook een verzorgt voorkomen , en dat is een goede start” 
Simone Bellens (Morkhoven)

 “Laat eerder je echtgenoot koken, die zijn zuiniger, smaakt nog lekker ook en is sneller klaar.” 
Noella Morren (Boom)

 “Als je kookt doe dit met je hart. Dan smaakt het gerecht steeds lekker.” 
Bianca Ponnet (Werchter)

 “Wanneer je bezoek hebt met enkele rokers,plaatst dan een kom met water en spons,wanneer je de volgende dag opstaat zal je living niet meer ruiken naar die vieze sigarettengeur en kan je smakelijk genieten van je ontbijt” 
Ronny Dorme (Menen)

 “Kook genoeg voor iedereen maar niet te veel zodat er geen restjes zijn en je iedere dag vers kan koken!” 
Kelly Braem (Wervik)

 “Ga uit eten. Zo moet je zelf geen energie gebruiken om te koken of af te wassen. Alles wordt gedeeld voor anderen.” 
De Pauw (Oudenaarde)

 “Verwen de keuken door er de heerlijkste recepten in te maken maar laat je zelf ook af en toe verwennen door de keuken te laten voor wat ze is en uit eten te gaan!” 
Sofie Geenens (Ronse)

 “Als je kookt moet je dat met heel je hart doen en natuurlijk goede keukengerei” 
Bianca Ponnet (Werchter)

 “De tip om niet te moeten vegen nadat je peuter zelfstandig zijn bordje heeft leeggegeten:
Ik laat mijn peuter eten aan tafel met een slabbetje. Ik doe hem het (grote) slabbetje aan en leg het onderste deel op de tafel. Hierop plaats ik zijn bordje.
Op die manier vallen de etensrestjes telkens mooi op het slabbetje en niet op de grond onder de tafel. Als hij klaar is met eten, maak ik het touwtje los, plooi het slabbetje toe en schud het uit in de keukenvuilnisbak. Lekker makkelijk, zo hoef ik zelden onder de tafel te vegen.
p.s. het grote slabbetje kan gemaakt worden van een halve badkamerhanddoek waaraan je 2 lintjes bevestigd.” 
Patricia Gerryn (Zonnebeke)

 “De oprichting van een vereniging die instaat voor de organizatie van “groepskoken”
Hiervoor wordt een infrastructuur voorzien.
Op basis van menu’s kiest men voor een dag/week een gemeenschappelijk kookprogramma
(vb.zelfde menu voor meerdere gezinnen)Voordeel :bij aankoop grotere hoeveelheden en zelfde infrastructuur in meerdere plaatsen.Overeenkomst wie doet wat.
Gemeenten kunnen initiatieven nemen voor bouw hutten in wijken;” 
André Kindt (Astene)

 “Als u een nieuwe keuken kiest, zorg dan dat deze op maat is voor diegene die het meeste in de keuken staat, dit is beter voor u rug.
Ook zittend werken is beter voor u rug” 
Daisy Martens (Arendonk)

 “Een leuke tip is een kookpot met glazen deksel. Op deze manier is het eenvoudig te bekijken of de inhoud reeds aan het koken is, of er nog voldoende water aanwezig zodat dit niet aanbrandt enz.” 
Xavier Van Cauwelaert (Herzele)

 “Waarom niet overeenkomen met buren…?
Samen menu’s kunnen overeenkomen en om beurt koken in grotere volumes. Daardoor:
-soms goedkoper inkopen voor groter volume
-minder energie in de bereiding
-minder afwas…minder producten…minder milieuvervuiling…
-soms minder overschotten van eten
Dus:opstarten projecten voor buurtkoken.” 
André Kindt (Deinze)

 “Neem uw tijd om te koken!!” 
Kris Van de Sande (Beerse)

 “Neem een inductiekookplaat want een aardgaskookfornuis is zeer moeilijk in onderhoud en gevaarlijk voor kinderen.” 

Filip Creyns (Maaseik)

$type=two$show=/p/koken.html$count=2$meta=0$author=0

$type=two$show=/p/tips.html$count=2$meta=0$author=0

$type=two$show=/p/keuken.html$count=2$meta=0$author=0

$type=two$show=/p/elektro.html$count=2$meta=0$author=0

$type=two$show=/p/realisaties.html$count=2$meta=0$author=0

Keuken_$t=1$sn=1$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/p/keuken.html

Klein Huishouden_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/elektro.html

Beeld en Geluid_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/elektro.html

Wonen_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/elektro.html

Inbouwtoestellen_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/elektro.html

Algemene weetjes_$show=/p/tips.html$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$

Service_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/tips.html

Onderhoudtips_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/tips.html

$type=one$show=/p/nieuws.html$count=5$comment=0$author=0$p=1

$type=two$show=/p/keukenspecialisten.h$count=10$meta=0$author=0$p=1$show=/p/keukenspecialisten.html

Hapjes_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/koken.html

Voorgerechten_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/koken.html

Hoofdgerechten_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/koken.html

Nagerechten_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/koken.html

Eenpansgerechten_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/koken.html

Kooktips_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/koken.html

Landelijk_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/realisaties.html

Modern_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/realisaties.html

Greeploos_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/realisaties.html

Promoties_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/promoties_13.html

$type=two$show=/p/promoties.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Toestellen_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/toestellen_14.html

Werkvlakken_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/werkvlakken.html

Sanitair_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/sanitair.html

$type=two$show=/p/sanitair.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Spoelbak_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/spoelbak_27.html

$type=two$show=/p/spoelbak.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Types_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/type-spoelbak.html

Werking_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/werking_3.html

Keukenkraan_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/de-keukenkraan.html

$type=two$show=/p/de-keukenkraan.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Types_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/type-keukenkraan.html

Werking_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/werking_24.html

Vaatwassers_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2015/01/vaatwassers.html

$type=two$show=/p/vaatwassers.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Werking_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/werking-van-de-vaatwasser.html

Types_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/type-vaatwassers.html

Ovens_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2015/01/ovens.html

$type=two$show=/p/ovens.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Werking_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/werking-van-de-oven.html

Types_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/type-ovens.html

Kookplaten_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/kookplaten.html

$type=two$show=/p/kookplaten.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Werking_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/werking-van-kookplaten.html

Types_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/type-kookplaten.html

Koelkasten_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/koelkasten.html

$type=two$show=/p/koelkasten.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Werking_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/werking_23.html

Types_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/types.html

Fornuizen_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/fornuizen.html

$type=two$show=/p/fornuizen.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Werking_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/11/werking.html

Types_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/type-fornuizen.html

Espressomachines_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2015/01/espressomachines.html

$type=two$show=/p/espressomachines.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Werking_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/werking_26.html

Types_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/type-espressomachines.html

Dampkappen_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/dampkappen.html

$type=two$show=/p/damkappen.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Werking_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/werking.html

Types_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2016/11/types-dampkappen.html

Toestellen_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/keukengids.html

$type=two$show=/p/toestellen.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Keramiek_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/10/keramiek.html

Glas_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/glas.html

Beton_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/beton.html

RVS_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/rvs.html

Hout_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/hout.html

Corian_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/corian.html

Composiet_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/composiet.html

Graniet_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/graniet.html

Kunststof_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/kunststof.html

Werkvlak_$t=1$sn=1$type=two$c=2$meta=0$p=1$show=/p/keukengids.html

$type=two$show=/p/werkvlak.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Designelementen_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/designelementen.html

Opzetkast_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/opzetkast.html

Kolomkast_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/kolomkast.html

Hoekhangkast_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/hoekhangkast.html

Bovenkast_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/bovenkast.html

Hoekonderkast_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/hoekonderkast.html

Onderkast_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/onderkast.html

Front_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/08/front.html

Materialen_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/10/materialen.html

$type=two$show=/p/materialen.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Corpus_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/corpus.html

Keukenmeubel_$l=0$t=0$sn=0$rm=0$type=one$c=1$meta=0$p=0$show=/p/keukengids.html

Ontwerp_$l=0$t=0$sn=0$rm=0$type=one$c=1$meta=0$p=0$show=/p/keukengids.html

$type=two$show=/p/keukenmeubel.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

$type=two$show=/p/de-keukenencyclopedie.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

$type=two$show=/p/onderhoud-en-tips.html$count=10$meta=0$author=0$p=1

Sanitair_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/sanitair_11.html

Keukenkraan_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/keukenkraan.html

Spoelbak_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/spoelbak_11.html

Service en Herstellingen_$type=two$c=6$meta=0$p=1$show=/2017/09/service-en-herstellingen.html

Naam

aeg,1,Antwerpen,26,beeld en geluid,2,beton,1,beton-onderhoud,1,bovenkast,2,Brussel,1,composiet,1,corpus,2,dampkap-onderhoud,8,dampkap-types,14,dampkap-werking,17,dampkappen,16,designelementen,1,elektro,4,espresso-geschiedenis,1,espresso-types,4,espressomachines,3,espressomachines-onderhoud,5,espressomachines-werking,1,fornuizen,3,fornuizen-onderhoud,1,fornuizen-type,2,fornuizen-werking,1,front,1,gerechten,4,glas,1,glas-onderhoud,1,graniet,1,graniet-onderhoud,1,greeploos,3,Hansgrohe,1,hapjes,9,Henegouwen,14,hoekhangkast,1,hoekonderkast,1,hoofdgerechten,12,hout,1,hout-onderhoud,1,inbouwtoestellen,5,industrieel,1,kastdeuren-kasten,2,keramiek,2,keramiek-onderhoud,1,keuken,37,keukenencyclopedie,8,Keukengids,21,keukenkast,1,keukenkraan,5,keukenkraan-onderhoud,1,keukenkraan-type,6,keukenkraan-werking,6,keukenmeubel,9,keukenmeubels,1,keukenplan,1,keukenspecialist,147,keukenvak,1,keukenvakman,111,klantenservice,4,klein huishouden,2,koelkast-types,10,koelkasten,4,koelkasten-onderhoud,2,koelkasten-werking,2,koken,3,kolomkast,1,kookeiland,1,kookplaten,8,kookplaten-onderhoud,1,kookplaten-types,4,kookplaten-werking,5,kooktips,1,kunststof,1,kunststof-onderhoud,1,landelijk,4,Limburg,21,loft,2,Luik,9,Luxemburg,3,materialen,4,Miele,1,modern,7,nagerechten,12,Namen,5,nieuws,43,nieuwsbrief,7,onderhoud-tips,4,onderkast,1,ontwerp,1,Oost-Vlaanderen,20,opzetkast,1,ovens,4,ovens-onderhoud,6,ovens-types,9,ovens-werking,6,promoties,5,realisaties,3,rvs,1,rvs-onderhoud,1,sanitair,2,sanitair-onderhoud,2,service-en-herstellingen,1,spec,1,spoelbak,3,spoelbak-onderhoud,1,spoelbak-types,3,spoelbak-werking,3,tips,2,toestellen,12,toestellen-onderhoud,10,vaatwassers,5,vaatwassers-onderhoud,2,vaatwassers-types,8,vaatwassers-werking,17,ventilatie,1,vlaams,2,Vlaams-Brabant,11,voorgerechten,16,Waals-Brabant,6,werkvlak,11,West-Vlaanderen,23,wonen,4,
ltr
item
De Grote Keukengids: Algemene tips en weetjes
Algemene tips en weetjes
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidU47DOGZQOOVkl6_h8N2uE5QMgakI4hMjqzgTJGXyk9TKtmxnwiWphKJ0F61KZd-auFYvPiVRahzpz75bFpHlNI8TYKmKs5iokODYjhdJrnReu-sM6-uJWWIXl5TnCntuDU_odlq2zcw/s640/shutterstock_126244949.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidU47DOGZQOOVkl6_h8N2uE5QMgakI4hMjqzgTJGXyk9TKtmxnwiWphKJ0F61KZd-auFYvPiVRahzpz75bFpHlNI8TYKmKs5iokODYjhdJrnReu-sM6-uJWWIXl5TnCntuDU_odlq2zcw/s72-c/shutterstock_126244949.jpg
De Grote Keukengids
https://www.degrotekeukengids.be/2019/06/algemene-tips-en-weetjes.html
https://www.degrotekeukengids.be/
https://www.degrotekeukengids.be/
https://www.degrotekeukengids.be/2019/06/algemene-tips-en-weetjes.html
true
4775922182147760688
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten ONTDEK ALLES Lees meer Antwoord Cancel reply Delete Door Home BLZ UPDATES Lees alles AANBEVOLEN RUBRIEK ARCHIEF ZOEKEN ALLE BERICHTEN Geen zoekresultaten Terug naar Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zoaps 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg BELANGRIJK Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy